Voor een stedentrip naar Ljubljana in Slovenië is het weer en klimaat een belangrijk onderdeel tijdens je bezoek aan deze kleine maar leuke stad. Ga je op vakantie naar Slovenië of ben je er voor zaken, niemand laat zich graag nat regenen bij een bezoek aan het Kasteel van Ljubljana, een wandeling langs de rivier of bij één van de andere bezienswaardigheden.

Hoe is het weer in Ljubljana?

De vraag van vele mensen die een stedentrip aan het plannen zijn of op het punt staan om te vertrekken. Hoe is nu toch het weer in Ljubljana? Bekijk de onderstaande tabel en bekijk in welke periode u de meeste kans maakt op lekker weer.

Logo I Love Ljubljana Gemiddelde maximum temperatuur (C) Gemiddelde minimum  temperatuur (C) Gemiddeld aantal uren zon per dag Gemiddeld aantal dagen neerslag per maand Gemiddeld aantal mm neerslag per maand Gemiddelde zee temperatuur (C)
januari 2 -4 2 12 +++
februari 6 -2 4 12 +++
maart 10 1 5 13 +++
april 15 4 6 15 +++
mei 20 9 7 16 ++++
juni 23 12 8 17 ++++
juli 26 14 9 15 ++++
augustus 25 13 8 15 ++++
september 22 11 6 12 +++++
oktober 16 6 4 12 ++++
november 8 1 2 13 ++++
december 3 -3 2 12 +++

Wat is het klimaat van Ljubljana?

Bovenstaande cijfers kunnen interessant zijn maar een gemiddelde temperatuur zegt niet altijd alles. Klmaatinformatie kan interessanter zijn om te zien of er in bepaalde periodes meer kans op (extreme) hitte is of juist een natte periode aanbreekt. In de onderstaande tabel kunt u de klimaatgegevens zien per maand voor Ljubljana.

Logo I Love Ljubljana Kans op
(zeer) warm weer
Kans op
winters weer
Kans op
langdurige neerslag
Kans op
orkanen
Zonzekerheid UV-index
januari +++ +++ + UV 0-3
februari ++ +++ ++ UV 0-3
maart + +++ ++ UV 3-6
april +++ +++ UV 3-6
mei + +++ +++ UV 6-8
juni ++ +++ +++ UV 6-8
juli +++ +++ ++++ UV 6-8
augustus +++ +++ ++++ UV 6-8
september + +++ +++ UV 3-6
oktober +++ ++ UV 3-6
november + +++ ++ UV 0-3
december ++ +++ + UV 0-3

Wat is de weersverwachting voor Ljubljana

Bekijk hieronder het actuele weer in Ljubljana en de weersvoorspelling voor de komende dagen:

LJUBLJANA WEER

Bronnen

Disclaimer

Omdat het weer zich niet laat regisseren en resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst kunt u aan de bovenstaande informatie op geen enkele wijze rechten ontlenen. De gegevens over het weer en klimaat zijn gebaseerd op ervaringen en research op internet. iLoveLjubljana, en andere leden betrokken bij het ontwikkelen van deze website, voelen en nemen dan ook geen enkele aansprakelijkheid op zich bij ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de bovenstaande informatie.